Potrebno je:
- 400 gr "penne" tjestenine,
- 400 gr sparoga,
- 100 gr pancete (isjecene na listove)
- 200 gr mini paradaizica,
- so i biber,
- 1/2 solje (od 2 dl) nasjeckanih listova bosioka i
- 40 gr narendanog parmezana
Postupak:
- Zagrijati rernu na 200 stepeni (ili 180 stepeni ako je fen rerna).
- Skuvati tjesteninu u slanoj vodi pa procjediti.
- Sparoge isjeci na tri djela pa skupa sa listovima pancete staviti u posudu za pecenje, poprskati sa malo maslinovog ulja i staviti u rernu da se pece 10-ak minuta.
- Nakon desetak minuta pecenja, dodajte mini paradaizice i pecite jos 5 minuta (dok paradaizici omeknu).
- Dodajte skuvanu tjesteninu, bosiok, posolite, pobiberite i sve dobro izmjesajte.
- Pospite parmezanom i posluzite.
Recept je iz magazina GoodFood.
Jako fino i lagano... fotke su super :)
ReplyDelete