Pravila sam je za sinov treci rodjendan i pokazala se kao pun pogodak.
Planula je, ali bukvalno :-)
Za slikanje mi je ostalo samo jedno, ne bas reprezentativno, parce :-) sto govori koliko je torta bila dobra.
Uglavnom sam se drzala recepta sto se fila i kora tice, ali sam biskvit presjekla na dva, a ne na tri, dijela.
Za glazuru sam koristila slatku pavlaku i cokoladu u omjeru 1:1
I definitivno cu je praviti opet :-)
prelijepo je ispala, torta u punom smislu te riječi, divno!
ReplyDeletejako lijepo izgleda i vjerujem da je planula za tren , super !
ReplyDeleteČim je nestalo sve, zna se da je bilo dobro!
ReplyDeletetortu sam pravila po receptu Northie,odusevila se isto koliko i ti i nebi mi bilo mrsko da sada imam jedan komadic da uz kavicu degustiram !!!
ReplyDeleteSretan rodendan dragom djecaku !!!
Savrseno izgleda!
ReplyDeleteVidim ja poznati mi sastojci i u uvodu na receptu sam shvatila da je to moj recept (ja sam Northie :D.)
ReplyDeleteDrago mi je da ti se svidio, ova je torta definitivno jedna od torti koja je obilježila moje odrastanje. :) Veoma često je bila na našem stolu, a ta tradicija se nastavila i dalje u mom domu. :)
Njami-njami... Oh, kakvo parče, sad bih zgrabila ovu lepotu:)
ReplyDeleteHvala vam, hvala.
ReplyDeleteMirjana puno ti hvala.
Natasa torta ti je zaista fantasticna i jako mi je drago da sam dosla do ovog recepta, jer je zaista jednostavna za spremiti a jako je ukusna i svima dopadljiva :-)
Nikad ne omane :) i dobra je.
ReplyDeleteJa nekad ovo biskvitno tijesto koristim i za neki letnji voćni kolač. Napravim ga i ispečem u okruglom kalupu. Odozgo mu stavim neku laganu vanil kremu, po njoj poredam voće (jagode na primjer idu jako dobro :D) i jagode malo prelijem onim prozirnim prelivom za kolače. Ekstra! :)
A baš taj komad me i privukao.
ReplyDeletetorta je odlična, nije ni čudo da je tako brzo nestala
ReplyDelete