Pages

Tuesday, March 9, 2010

Tabuli salata







Potrebno je:

- 100 gr svjezeg persunovog lisca,
- 50 gr svjezeg lisca mente (nane),
- 200 gr mini paradaizica (grape),
- jedan krastavac,
- 3 kom mladog luka,
- 80 gr kinoe (quinoa),
- sok od pola limuna,
- 1 kasika maslinovog ulja i
- so i biber.





Postupak:
- Skuvati kinou.
-Isjeckati persun i mentu i staviti u dublju posudu.
-Krastavac po duzini presjeci na cetiri djela, svaki dio ocistiti od srednjeg djela sa sjemenom a zatim ga isjeckati na kockice i staviti u posudu sa mentom i persunom.
- U posudu dodati i mini paradaizice, isjeckan mladi luk i skuvanu kinou.
-Dodati limunov sok, maslinovo ulje, posoliti i pobiberiti.
-Sve dobro izmjesati da se ukusi prozmu pa posluziti.




Napomena

Za ovu salatu bolje je koristiti "kontinentalni" persun nego ovaj "kovrcavi" (kao na slici).
Kontinentalni persun je blazi i meksi (po ukusu) i puno bolje se uklapa sa ostalim sastojcima.

3 comments: