Potrebno je:
- 1/2 kg kozica-gambora,
- 4 cena bijelog luka,
- 1 vezica persunovog lisca,
- 1 kasika mljevene crvene paprike,
- 1 kasika narendanog svjezeg korjena djumbira,
- sok od dvije limete,
- 0,5 dl bijelog vina,
- 0,5 dl maslinovog ulja i
- bijeli biber i so.
Postupak:
-Sve sastojke sjediniti u jednu posudu, dobro ih izmjesati, prekriti i ostaviti u frizider da odstoji par sati.
- Kada su Gambori-Kozice dovoljno odstajali, sve skupa istresti u dobro zagrijani vok.
- Prziti dok tecnost ispari.
Posluziti uz prilog po zelji ili jesti bez priloga (kao ja :-)
Mmmmm, njami! Bit ce isprobano cim pre :)
ReplyDeletePa ovo je specijalitet, bravo...
ReplyDeleteuh što volim ovakve kombinacije :)
ReplyDeleteUh, uh kako volim ovakve stvari...
ReplyDeleteJoj sad tek vide Tamarin komentar ;)
Uh, kako ovo dobro izgleda! :)
ReplyDeleteQue rico plato me encantan los camarones y como túlos presentan se ven más lindos aún,ímbrátisari si afentiunea.
ReplyDeleteJednostavno a savršeno. Već isprobala. Puno ukusnije nego s vrhnjem ili paradajzom
ReplyDelete