Pages

Monday, February 21, 2011

Prilog od mrkve - Grcki stil




I dok sam ja sa uzivanjem gustirala ovaj (meni) savrseni prilog, diveci se jednostavnosti i finoci ukusa, ON me je blijedo gledao i komentarisao:

- "Ha. Mrkva k'o mrkva."






Potrebno je:

- 700 gr mlade mrkve,
- 50 ml maslinovog ulja,
- 450 ml bijelog vina,
- 1 kasika meda,
- 2 grancice svjeze majcine dusice,
- 6 grancica svjezeg persunovog lisca,
- 1 lovorov list,
-2 cena mijelog luka,
- 1 kasika sjemena koriandera ( blago nagnjecenog) i
- so i biber.






Postupak:

- Mrkvu isjecite na stapice (ja nisam).
- Isjecenu mrkvu stavite u serpu, dodajte joj sve ostale sastojke i stavite na vatru.
- Kada provri, ostavite da se krcka na laganoj vatri nekih 20-ak minuta, odnosno dok mrkva omeksa.
- Omeksalu mrkvu izvadite iz tecnosti, stavite u posudu za serviranje, pa serpu sa tecnoscu vratite na vatru.
- Neka tecnost vri dok se upolovi, a kada se upolovi prelijte je preko mrkve i ostavite da se hladi.
- Kada se ohladi, dodatno je rashladiti u frizideru nekih 3-4 sata ili cak preko noci.
- Posluziti je posutu svezim persunovim listom.





Recept je iz "The Mediterranean Cookbook".

9 comments:

  1. odličan mi uvod :))) Ja obožavam ovakve priloge, a ti si to još i divno uslikala, super!

    ReplyDelete
  2. Ovo mi se jako jako dopada. Zabeleženo!

    ReplyDelete
  3. Savršen prilog, čak mi ne bi trebalo i ništa drugo.

    ReplyDelete
  4. I meni ovo savršeno zvuči i izgleda!

    ReplyDelete
  5. Pa ovo je prekrasno! Meni nista vise ne treba!!!

    ReplyDelete
  6. Una receta bella,apetitosa y muy saludable,abrazos.

    ReplyDelete
  7. Obozavam sargarepu! Jos sa medom da dopuni onu njenu slatkocu, divota...

    ReplyDelete
  8. Obožavam mrkvu na svaki način, a ova izgleda tako ukusno. Ovo ću sigurno isprobati. :)

    ReplyDelete