I dok sam ja sa uzivanjem gustirala ovaj (meni) savrseni prilog, diveci se jednostavnosti i finoci ukusa, ON me je blijedo gledao i komentarisao:
- "Ha. Mrkva k'o mrkva."
Potrebno je:
- 700 gr mlade mrkve,
- 50 ml maslinovog ulja,
- 450 ml bijelog vina,
- 1 kasika meda,
- 2 grancice svjeze majcine dusice,
- 6 grancica svjezeg persunovog lisca,
- 1 lovorov list,
-2 cena mijelog luka,
- 1 kasika sjemena koriandera ( blago nagnjecenog) i
- so i biber.
Postupak:
- Mrkvu isjecite na stapice (ja nisam).
- Isjecenu mrkvu stavite u serpu, dodajte joj sve ostale sastojke i stavite na vatru.
- Kada provri, ostavite da se krcka na laganoj vatri nekih 20-ak minuta, odnosno dok mrkva omeksa.
- Omeksalu mrkvu izvadite iz tecnosti, stavite u posudu za serviranje, pa serpu sa tecnoscu vratite na vatru.
- Neka tecnost vri dok se upolovi, a kada se upolovi prelijte je preko mrkve i ostavite da se hladi.
- Kada se ohladi, dodatno je rashladiti u frizideru nekih 3-4 sata ili cak preko noci.
- Posluziti je posutu svezim persunovim listom.
Recept je iz "The Mediterranean Cookbook".
odličan mi uvod :))) Ja obožavam ovakve priloge, a ti si to još i divno uslikala, super!
ReplyDeleteOvo mi se jako jako dopada. Zabeleženo!
ReplyDeleteSavršen prilog, čak mi ne bi trebalo i ništa drugo.
ReplyDeleteI meni ovo savršeno zvuči i izgleda!
ReplyDeleteSavrseno!
ReplyDeletePa ovo je prekrasno! Meni nista vise ne treba!!!
ReplyDeleteUna receta bella,apetitosa y muy saludable,abrazos.
ReplyDeleteObozavam sargarepu! Jos sa medom da dopuni onu njenu slatkocu, divota...
ReplyDeleteObožavam mrkvu na svaki način, a ova izgleda tako ukusno. Ovo ću sigurno isprobati. :)
ReplyDelete