Prije izvjesnog vremena povela se prica na temu nikada prezaljenje Linolade i ko voli crno a ko voli bijelo.
Ako mene licno pitate ja volim i crno i bijelo podjednako. No moj dragi se izjasnio kao veeeeeliki ljubitelj bijelog. I ja, sta cu, kao svaka dobra zenica :-) sjetim se ovog recepta i potrazim ga na Majinom blogu sa namjerom hitnog isprobavanja :-)
S obzirom da sam bila lijena ja sam kupila vec samljevene ljesnjake koji nisu bili oljusteni (pri tom ne mislim na ljusku vec na onaj tamni dio oko jezgra ljesnjaka :-) i plus sam stavila tamno smedji secer tako da sam dobila neku "integralnu" verziju ovog namaza. U mojoj izvedbi ispade nit' crn, nit' bijel.
I posto sam htjela guscu verziju u startu sam otpisala dodatak mlijeka.
Krajnji proizvod je bio ocaravajuci. Zaista smo uzivali u ukusu ljesnjaka kao i teksturi i mirisu ovog namaza.
I iako je ispao nit'crn-nit bijel zadovoljio je i moj i njegov ukus :-)
odlično ti je ovo!
ReplyDeleteAko vam nekada ostane viska crnog dela, slobodno posaljite ovamo, meni je nekako draza ta polovina sa cokoladom, ali i ova kucna verzija je isto tako odlicna, tu se barem mogu lepo osetiti lesnici!;))) p.s. svidja mi se kako si stavila vodeni zig preko fotki, diskretno a opet da se zna ko je autor!;)))
ReplyDeleteDobra ideja..nisam razmisljala ranije da ovo sma pravim:)
ReplyDeleteOvde su poceli da prave Eurocrem samo crni i samo beli! Nisam jos nabasala na beli, ali cula sam da ima. Hvala na poverenju i probanju, ja sam taj krem samo jednom pravila, i jos uvek ga se sa uzdahom secam ;))) ali ne mili mi se da ga opet radim jer ima zezanja oko cedjenja... Svidja mi se tvoj nit crni nit beo krem, i bas je dobar sto je gust, pa kad dodje na toplu palacinku bude tamannnn...
ReplyDeletePozdrav!
Maja
Fino ,fino i lijepa mazivo kud ćeš bolje.
ReplyDeleteHvala vam na javljanju i pozitivnim komentarima :-)
ReplyDeleteMignonne, duuugo sam eksperimentisla sa vodenim zigovima dok nisam napravila ovaj i ovakav :-)
Majo drago mi je da ti se svidja moja izvedba :-) Hvala tebi na ovom divnom receptu ;-)
Ja sam ga radila po Majinom receptu već nekoliko puta i zbilja je odličan.
ReplyDeleteJako mi se sviđa i ova tamnija verzija, ma čim su tu lješnjaci ne može biti loše.
Krasne su ti fotke.
I ja sam ga merkala vec milion puta i nikako da se nakanim. Sad me ti ponovo mamis ovim lepim fotkama a ja resila da se suzdrzavam od slatkisa ;)
ReplyDeleteSuper si ovo napravila, meni se baš sviđa ova "integralna verzija".
ReplyDeleteOdličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)
ReplyDelete