Potrebno je:
-375 gr "fetucini " tjestenine,
-1 kasika maslinovog ulja,
-40 gr svjezih mrvica hljeba,
-2 kasike sitno nasjeckane zalfije,
-1 kasika gustina,
-1 jaje,
-375 ml sojinog mlijeka za kuvanje,
-185 ml pileceg temeljca,
-300 gr dimljene piletine, isjecene na kockice i
-so i biber.
Postupak:
- Skuvajte tjesteninu u slanoj vodi pa procjedite i ostavite na stranu.
-U tavu stavite ulje, zagrijte, pa dodajte hljebne mrvice i zalfiju i przite 3-4 min, odnosno dok mrvice dobiju zlatno zutu boju.
-Gustin pomjesajte sa 1/4 sojinog mlijeka. Ostatku mlijeka dodajte pileci temeljac i stavite na vatru da provri. Kada provri dodajte smjesu sa gustinom i umuceno jaje pa mjesajte dok smjesa postane gusta.
-Smjesu sklonite sa vatre, dodajte isjeckanu piletinu, posolite i pobeberite, dodajte skuvanoj tjestenini i sve fino izmjesajte.
-Tjesteninu sipajte u tanjire pa pospite proprzenim mrvicama i zalfijom pa posluzite.
-Preko svega toga mozete narendati limunove korice.
Ma prava divota :-)
Recept je iz casopisa "GoodFood".