Ovo je jako fino i mekano pecivo. U sustini nije ni slatko ni slano, vec nesto izmedju. Odlicno ide sa sirom i puterom a u slatkoj varijanti odlicno se slaze sa nutelom.
Potrebno je:
-400 gr brasna,
-60 gr mlijeka u prahu,
-40 gr putera,
-3 kasike maslinovog ulja,
-200 gr bundeve izrezane na kockice,
-jedna velika kasika meda,
-jedna mala kasika soli,
-kesica praska za pecivo i
-250-300 ml vode
Postupak:
- Pripremite kalup (nauljite ga ako ima potrebe), najbolje onaj za muffins.
-U dublju posudu stavite brasno, bundevu, so, med, prasak za pecivo i mlijeko u prahu.
-Otopite maslac, pa mu dodajte maslinovo ulje i tolu vodu pa u to pomalo dodajite u smjesu sa brasnom i zamjesite tjesto.
- Kada dobijete finu glatku masu od tjesta, podjelite ga na dvanaest loptica.
-Loptice rasporedite u kalup i stavite da se peku na 180-200 stepeni dok dobiju lijepu zutu boju.
- Izvadite, prohladite i uzivajte :-)
Predivno izgleda :)
ReplyDeleteMnogo su slatki. Jos ako dobro ide nutela uz njih odmah cu da stanem u red :)))
ReplyDeleteDobro izgleda, inače bundeva me jako iznenadila i prije sam mislila da je svako jelo od nje bljutavo, onda sam napravila juhu od bundeve i njoke od bundeve i oduševila se! Zato sam sigurna da je i ovo jako ukusno.
ReplyDeleteobozavam bundevu i ovo bi mi se sigurno svidjelo, a i jako dekorativno izgleda!
ReplyDeleteBas lepo izgledaju,sve sto je u formi mafina meni odgovara!
ReplyDeleteBas su ovi hljebcici fotogenicni !! :))
ReplyDelete