Lagano, fino i ukusno.
Potrebno je:
-500 gr bundeve (ociscene i tanko nasjecene),
-2 kasike maslinovog ulja,
-1/2 kasike mljevene "chilli" paprike,
-270 gr "haloumi" sira,
-140 gr rukole i mladog spinata i
-40 gr pinjola (pecenih).
-preliv sa senfom
-1 kasika vinskog sirceta (bjelog)
-1 kasika dijon senfa
-2 kasike maslinovog ulja
Postupak:
-Pospricajte bundevu i "haloumi" sir sa maslinovim uljem, dodajte "chilli" papriku i izmjesajte.
Pecite na rostilju ili u tavi 3-5 min sa obje strane dok bundeva i sir dobiju finu zlatnu boju.
-Za preliv,
pomjesajte senf, maslinovo ulje i sirce.
-Preliv izmjesajte sa rukolom i spinatom pa dodajte sir i bundevu.
Pospite przenim pinjolima i posluzite.
Recept je iz magazina "GoodFood".
Joj kako ovo fino izgleda... :)
ReplyDeleteSastojci su fantastični, a fotografija je tako primamljiva!
ReplyDeleteDivna fotka i recept mi se svidja :)))
ReplyDeletePrefino i tako samostalno, i meni kao glavno jelo!
ReplyDeleteovo je fina kombinacija, provjerena.:) cesto pravim ovakve salatice.:)
ReplyDeleteovo je savrseno, a fotkice predivne!!
ReplyDeletePredivne fotkice,sjajno!
ReplyDeleteOdlicno,a tek ukusno!!!:))
ReplyDeleteThanks for this blogg post
ReplyDelete