Potrebno je:
- 2 velika fileta ribe,
- 2 tortilje,
- jedna velika crvena paprika,
- jedan ljubicasti luk,
- dva- tri paradaiza,
- 3 kasike nasjeckanog svjezeg persuna,
- maslinovo ulje,
- morska so,
- bjelo kukurzno brasno (moze i bilo koje drugo)
- biber,
- malo suvog ruzmarina i
- malo suve majcine dusice.
Postupak:
- Riblje filete isjeci na po cetiri manja komada, staviti u posudu sa malo maslinova ulja i suvog ruzmarina. Posoliti, pobiberiti, izmjesati i ostaviti da odstoji nekih pola sata.
- Za to vrijeme;
- Isjeci papriku na kockice i staviti da se przi u podmazanu tavu. Promjesati par puta pa dodati i luk isjecen na kockice.
Kada luk i paprika omeknu dodati i paradaiz ociscen od sjemena i isjecen na kockice i persun.
Posoliti, dodati malo suve majcine dusice, promjesati jos koji put i smaknuti s vatre.
-Ribu "uvaljati" u bijelo kukuruzno brasno i ispeci s obje strane na grilu ili u gril tavi.
- Tortilje isjeci na po cetiri komada i propeci na grilu ili gril tavi.
-Servirati;
Na svaki komadic tortilje staviti malo povrca, pa komad ribe pa opet malo povrca i na kraju posuti nasjeckanim svjezim persunom i posluziti.
Prijatno :-)
Ma gde si ti meni! Dugo te nije bilo...kako ste svi od reda?
ReplyDeleteReceptić super, slikice prelepe, kao i uvek...
Sada sam ovdje :-)
ReplyDeleteVratilo se sve na staro, sve se sleglo, uklopilo i preslo u rutinu tako da se sada ima vremena i za internet :-)
Svi smo dobro, hvala na pitanju :-)
Nadam se da je i kod vas sve kako treba :-)
Veeeliki pozdrav.
Super izgleda, jaaaako jestivo i primamljivo!
ReplyDeleteDa znas Nado da jeste :-) I jako lagano i ukuuuuuusno :-)
ReplyDelete