Potrebno je:
- cetiri veca krompira,
- 100 gr zelene buranije,
- 2 kasike nasjeckanog persunovog lista,
- 5-6 komadica susenog paradaiza,
- 2 mlada luka,
- 2 sake zelenisa ( mladih listova cvekle, spinata endivije...)
- 2 kasike majoneza,
- 1 kasika pavlake,
- sok od pola limuna,
- so i biber
- maslinovo ulje.
Postupak:
-Zelenis oprati, dobro ocjediti od vode pa zaciniti sa malo maslinova ulja i soli a zatim ga fino rasporediti u posudu za posluzivanje.
- krompir oguliti, isjeci i skuvati. Skuvanog ocjediti od vode, staviti u posudu zaciniti sa sokom od 1/4 limuna a zatim dodati majonez, pavlaku i persunov list i izmjesati da se svi sastojci i ukusi prozmu a zatim ga staviti preko zelene salate u posudu za posluzivanje.
- Buraniju skuvati, ocjediti od vode pa pa zaciniti sa sokom od 1/4 limuna a zatim je rasporediti u zdjeli za posluzivanje oko krompira.
- Mladi luk nasjeckati i posuti preko krompira.
- Suseni paradaiz nasjeckati i posuti preko svega, do sada stavljenog.
- Posuti sve sa malo morske soli i grubo mljevenim bijelim biberom.
Salata je odična, volim mahune, volim krumpir i zeleno tipa špinata, a i sam dresing od majoneze, limuna i maslinova ulja..fino!
ReplyDeletejako volim ovakve salate koje su mi često i kompletan obrok . Ova je odlična, super sastojci i super izgleda !!
ReplyDeleteSuper salata, prava stvar...
ReplyDelete:-)
ReplyDeleteDa, da, salata je zaista jako fina i ukusna. Sastojci su fino ukomponovani i ono bas idu zajedno.
Branka, i meni ovakve salatecesto budu kompletan obrok :-)