Potrebno je:
- 1 solja mlijeka,
-pola solje cvrstog jogurta,
- 1/4 solje maslinovog ulja,
- 1/2 solje nasjeckanog susenog paradaiza,
- 1/2 solje kukuruznog brasna,
- 1 solja mekog bjelog brasna,
- 1 jaje,
- 2 vrhom pune kasike instant palente,
- jedna velika kasika smedjeg secera,
- 1 manja kasika soli,
- 3 kasike narendanog parmezana + jos toliko za posipanje i
- pola kesice (od 13 gr) praska za pecivo.
Postupak:
- Umutiti jaje pa dodati ulje, mlijeko i jogurt. Izmjesati da se ujednaci.
- Dodati kukurzno brasno, bjelo brasno, palentu, so, secer i prasak za pecivo. Opet sve dobro izmjesati da se ujednaci.
- Na kraju ujesati parmezan i suseni paradaiz, umjesati u masu.
- Masu staviti u kalup (nesto manji od 20x30) i peci na 180 stepeni dok fino porumeni. Kada porumeni posuti sa parmezanom pa vratiti u rernu na jos par minuta.
- Nakon toga vam ostaje da proju izrezete na kocke i uzivate u njenom prelijepom mirisu i ukusu :-)
Napomena:
U ovu proju mozete dodati i masline i grcki feta sir izrezan na kockice. Bude fantasticna. Ja je cesto pravim i tako. Ovaj put sam te sastojke izostavila jer sam proju spremila uz malo bogatije (citaj silnije) "stvarcice" pa reko da ne pretjeram :-)
Ovo mi se dopada. Ka[ika smeđeg šećera je super twist. Sanja tvojim receptima verujem kada su kombinacije šećera, meda i slanog. Odlično!
ReplyDeleteJelena, drago mi je da imas povjerenja. Meni se jako dopada ta kombinacija secer-so- 2:1. secer se naravno neutralise i uopste se ne osjeti slatko, samo da specifican i jako lijep ukus, narocito ovim slanim varijantama peciva sa praskom za pecivo a ne germom.
ReplyDeleteMa predrasude treba odbaciti :-)
Puno pozdrava :-)
Proja je odlična!
ReplyDeleteOdlična proja, sviđa mi se sušeni paradajz u nadjevu a ne bih imala ništa protiv da dodam i sir i masline :) . Zanimljiv je ovaj smeđi šećer u sastojcima. Nadam se da ću je uskoro i ja isprobati !
ReplyDeleteodlična proja, jako mi se dopada
ReplyDeleteHvala dame :-)
ReplyDelete