Total Pageviews

Monday, January 10, 2011

Paprike sa Halloumi sirom i pinjolima








Potrebno je:
- 6 komada manjih paprika,
- 2 kasike maslinovog ulja,
- 3 cena bjelog luka,
- 250 gr halloumi sira,
- 12 listica svjeze nane,
- 1 kasika nasjeckane majcine dusice,
- 3 kasike pinjola,
- narendana korica i sok jednog limuna,
- so i biber.


Postupak:
- Zagrijati rernu na 200 stepeni.
- Paprike presjeci na pola po duzini, ocistiti od sjemenja, svaku polovinu premazati sa malo maslinovog ulja a zatim ih poredati u posudu za pecenje.
- U svaku polovicu staviti sitno nasjeckanog bijelog luka, zatim sir isjecen na tanke listove, preko sira po jedan listic svjeze nane a zatim i narendanu koricu limuna, majcinu dusicu i pinjole.
- Posoliti, pobiberiti, preliti sokom od limuna i staviti da se pece.
- Peci oko pola sata na 180 stepeni.

-Posluziti toplo.





Recept je iz "The Mediterranean Cookbook".

4 comments:

  1. Hallumni sir nisam nikad probala, ali ga ima ovde u jednom grčkom supermarketu. Čula sam hvalospeve o grilovanom siru. Mami me da probam!

    ReplyDelete
  2. nisam niti ja probala taj sir, a ove tvoje fotke me bas privlace:) ova druga fotka mi je fenomenalna!

    ReplyDelete
  3. Ni ja nisam nikada probala hallumni sir. Nemam ideju gdje da ga potražim? Fotkice su super, paprike izgledaju jako privlačno.

    ReplyDelete
  4. Mmmmm da halloumi sir je zaista jako fin i ukusan. Trenutno "studiram" neke recepte za kucnu izradu, pa mozda jedan dan i osvane na blogu recept za njega :-)

    ReplyDelete