Ko voli ovakve vrste salata sigurno ce uzivati.
Ja sam salatu posluzila sa prepecenim hljebom i to nam je bio glavni obrok.
Potrebno je:
- 2 jaja,
- 100 gr mladog spinata,
- 100 gr mini paradaizica,
- pola krastavca,
- pola avokada,
- 2 kom mladog luka,
- 175 gr dimljenog lososa,
- 1 kasika maslinovog ulja,
- 1 kasika limunovog soka,
- pola kasike dijon senfa i
- 2 kasike kapara.
Postupak:
-Skuvati jaja.
- U malu posudicu pomjesati sok od limuna, dijonski senf i maslinovo ulje i dobro izmjesati.
- U posudu za salatu staviti mladi spinat, mini paradaizice, isjeceni mladi luk, krastavac, avokado
i dimljeni losos.
- Preliti mjesavinom maslinovog ulja, senfa i soka od limuna pa sve dobro izmjesati.
- Odozgo narezati kuvana jaja i posuti kaparima.
Recept je iz magazina GoodFood.
obožavam, odlična salata!
ReplyDeletePrekrasan obrok, volim jednostavnost, okus povrća i ribe.
ReplyDeleteObozavam!! ja hljeb isjecem na kockice,prepecem i ubacim unutra zajedno sa salatom :D !!
ReplyDeleteFantasticna salatica... I nama bi ovo bio glavni obrok jer u poslednje vreme cesto i zivimo na salaticama :)
ReplyDeletena tome bi mogla zivjeti, savrsena je zajedno sa fotkama:)
ReplyDeleteOvo je jednostavno jedna savršena salata, definitivno me osvojila ! Uz prepečenac, pravi fini lagani obrok. Izvrsno !
ReplyDelete