Potrebno je:
- 350 gr svjezih Singapurskih nudli (Singapore noodles),
- 2 kom pilecih grudi (bez koze),
- 1 glavica crnog luka,
- 5-6 kom mladog luka,
- 2 cena bjelog luka,
- 1 velika crvena paprika,
- 2 sake neslanog kikirikija,
- 1 kasika susamovog ulja,
- o,5 dl soja sosa (soy sauce) i
- 2 kasike ribljeg sosa (fish sauce),
Postupak:
- Pripremiti nudle prema uputstvu sa pakovanja.
- Isjeci povrce na trake a bjeli luk narendati.
- Staviti ulje u vok i zagrijati.
- Dodati pilece bjelo meso isjeceno na trake i prziti dok blago porumeni.
- Kada je meso porumenilo dodati povrce.
- Mjesati dok se povrce "opusti" a zatim dodati soja sos i riblji sos.
- Na sve to dodati nudle i dobro izmjesati da se ukusi prozmu.
- Sipati u tanjire, posuti kikirikijem i posluziti.
Mmmmmmm obozavam ovakva jela!
ReplyDeleteDivno izgleda :)
ReplyDeleteajme koja odlična kombinacija - noodles - kikiriki-pilećaprsa-soja sos.. sve vooolim :)
ReplyDeleteSuper zvuči!!!
ReplyDeleteDivno! I jas sum pravila nesto slicno, ama so pirinceni nudli. Mnogu mi se je dopalo! Vidi ovde: http://rummylicious.blogspot.com/2010/07/stir-fry.html
ReplyDeletePozdrav!