Potrebno je:
- jedno pakovanje kora za pitu,
- 500 gr mljevenog mesa,
- 100 gr svjezeg sira,
- 100 ml kisele pavlake,
- 1 l jogurta,
- 1 l jogurta,
- pola glavice crnog luka,
- 2 kom jaja,
- pola kesice praska za pecivo i
- malo soli.
Postupak:
- Dobro umutiti jaja, zatim dodati pavlaku, jogurt, prasak za pecivo i so pa sve dobro izmutiti.
- U mljeveno meso sitno nasjeckati crni luk, pa proprziti. Zaciniti po zelji.
- Kore podjeliti na dva jednaka dijela.
- Uzimati po jednu koru, prepoloviti je, zguzvati, pa umociti u jogurt smjesu (nema potrebe pretjerano namakati) i slagati u podmazan kalup za pecenje.
- Postupak ponavljati dok utrosite jednu polovinu kora.
- Kada je jedna polovina kora utrosena, preko toga namrviti sir i rasporediti mljeveno meso, a zatim preko mesa opet redati kore namocene u jogurt smjesu, dok ne utrosite i drugu polovinu.
- Ako vam ostane smjese, prelijte je preko pite i stavite da se pece na srednjoj temperaturi dok fino porumeni.
kako primamljivo izgleda ova pita!
ReplyDeletesemplicemente deliziosa!complimenti!
ReplyDeleteFantastično, fotke su ti super!
ReplyDeleteMmm, e ovo je nešto po mom guštu, odlično!
ReplyDeleteOdlicna pita! Obozavam ;)
ReplyDeleteI slike su prekrasne!
Pa ko ne bi jelo tako nesto, super. Pozdrav...
ReplyDeleteJogurt pita bez jogurta?Pita je inače odlična, dodala sam onaj preskočeni 1l jogurta.
ReplyDeleteBravo Veras :-) Ne mogu da vjerujem da sam zaboravila napisati jedan od glavnih sastojaka. Odoh odmah dopisati.
ReplyDelete