Total Pageviews

Monday, March 7, 2011

Junetina u teryaki sosu - teryaki beef






Potrebno je:
- 300 gr fine junetine,
- 2 kasike soja sosa,
- 1 kasika sirceta od rize (moze i neko drugo),
- 200 gr mladih mahuna graska,
- 1 dl Teryaki sosa,
- 1 kasika sitno nasjeckanog persunovog lista i
- 1 kasika proprzenog susama.


Plus;
- Kuvana riza za posluzivanje.





Postupak:
- Junetinu izrezite na jako tanke reznjeve, stavite je u posudu, dodajte 2 kasike soja sosa i 1 kasiku sirceta, prekrijte i ostavite u frizider minimum pola sata ( a bolje je, naravno, sto duze).

- Kada je meso dovoljno odstajalo, isprzite ga u tavi sa obje strane dok dobije finu rumenu boju.
- Kada je meso porumenilo dodajte teryaki sos i ostavite da krcka 1-2 min, pa smaknite sa vatre.

- Mahune graska skuvajte na pari ili jako kratko u kljucaloj vodi .

- U posude za posluzivanje stavite kuvanu rizu, preko rize mahune, a preko mahuna meso.
Sve to prelijte teryaki sosom, pa pospite susamom i svjezim persunom.




Teryaki sos mozete spremiti po ovom receptu :-)

5 comments:

  1. ja volim teryaki sos jako..
    do sada sam radila samo sa piletinom..

    odlična mi je ideja sa junetinom.. :)

    ReplyDelete
  2. Divno i zdravo, a ovakvu boraniju nisam godinama videla na pijaci. Kod nas je postala nejestiva puna končića, tako da smo spali na zamrznutu.

    ReplyDelete
  3. oo, jako fino, ovo bi mi danas baš sjelo za ručak :)

    ReplyDelete
  4. Oooo, teryaki beef obozavam...Odlicno!!!

    ReplyDelete
  5. jako fino izgleda, nisam radila ali sam sigurna da bi mi se svidjelo, odlično !!

    ReplyDelete