Potrebno je:
- 200 grama fetucini tjestenine,
-200 gr mljevenog mesa,
-pola glavice crnog luka,
- 2 cena bjelog luka,
- 150 gr mini paradaizica,
- jedna saka svjezeg bosioka,
- 80 gr parmezana,
-malo maslinovog ulja,
-3 velike kasike kapara i
-so i biber.
Postupak:
- Staviti fetucine da se kuvaju.
- Malo maslinovog ulja zagrijati u tavi pa dodati mljeveno meso i nasjeckani luk.
-Mjesati konstantno dok meso i luk dobiju finu rumenu boju.
- Onda dodati nasjeckani bosiok, mini paradaizice i bjeli luk i sve skupa prziti 1-2 min,
a zatim dodati skuvanu tjesteninu i kapare, posoliti, pobiretiti i sve dobro izmjesati da se ukusi prozmu.
(mozete dodati i par kasika kisele pavlake u ovome djelu postupka)
-Sipati tjesteninu u posudu za posluzivanje pa posuti naribanim parmezanom.
Prefino i prelepo... obozavam pastu :)
ReplyDeleteovo bih mogla svaki dan!!! krasne fotkice!!
ReplyDeleteČudo jedno koliko ti kapari daju zanimljiv i dobar okus jelu. Prekrasno, pasta na sve načine je za mene gozba!
ReplyDelete