O "Medoviku" je pisala sa takvim zarom i emocijama da sam pomislila da to jednostavno moram isprobati.
Recept sam stavila u omiljene i nekako ga "smetnula sa uma", sve do jednom kada mi iznenada pade na pamet. I trazila sam ja taj recept po Coolinarici ali njega nije bilo, pa nije.
E onda skontah da da je dama koja je postavila recept obrisala svoj korisnicki profil.
Avaj!!! Sta sada!? A ja se pravo "nameracila".
Krenem "svrljati" po slikama na temu "Medovika" i vidjeh da je recept isproban. Lijepo tamo stoji slika sa linkom na recept (koji ne radi) i komentar ispod slike, naravno pozitivan.
Hm...
Udjem u korisnicki profil dame koja je isprobala recept i posaljem joj privatnu poruku s molbom da mi posalje recept ako ga je zapamtila ili sacuvala.
Bila je jako ljubazna u svome odgovoru i u jako kratkom roku poslala mi recept sa svojim postupkom rada i sugestijama.
Mojoj sreci nigdje kraja :-)
I fino ja sjednem za racunar i pocnem pisati recept na papir i taman kad sam zavrsila paznju mi privukose slike na kojima je ni manje ni vise nego "Medovik".
Ha, vidi ovo!!! Kao da mi neko misli cita.
Pogledam, i vidjeh da je tu i recept sa slikama postupka rada. Pa nevjerovatno :-)
Dama se ponovo registrovala i stavila ovaj divni recept.
Kako je to nevjerovatno izgledalo u tome trenutku.
I napravih ja svoj ruski "Medovik". I odusevih se. Mozda nije bas jednostavan za pripremu ali nije ni tako komplikovan. U svakom slucaju isplatilo se jer ja i muz smo "pali na tjeme :-)" od ove ljepote.
Socan, ukusan... ma milina jedna.
I sve je bolji sto duze stoji, ako uopste uspije odstojati :-)
Tako nama "Medovik" posta jedan od omiljenih kolaca.
I ne samo nama vec i jos nekima kojima sam preporucila ovaj recept, a i onima koji su mene i muza ostetili za koje parce :-)
Hi hi hi,tačno tako!
ReplyDeleteNije neki ni na izgled ni po sastojcima,al mene je taj miris,kad sam otvorila kutiju a on me tako opojno zapahnuo,oborio s nogu...a tek posle kad sam ga ,,probala''(iz dva puta,prepunim ustima i celu komadešku što sam pojela).
Kuvam i spremam odavno;naprobala se svega i svačega od ukusa al ipak me je pre koju godinu taj kolač ukusom dobro ,,drmnuo''.
Badrubuldurita ovdi.Pozdrav tebi!! :)))
,,Medovik'' ti je urađen vrhunski!!
ReplyDelete(Opet ja!)
Upravo sam ga vidjela na Coolinarici, zaista si ga napravila majstorski.Ova tvoja varijanta visokog Medovika sa puno tankih kora(9, ako se ne varam) je potpuno po mom ukusu. A o fotografijama da ne pričam, ne zna se koja je ljpša i prijatnija za oko!
ReplyDeleteOdlično izgleda, baš su lijepe fotkice. Inače Medovik je prije 2-3 mj. bio tema kuvarijacija i recept postoji i na nekim blogovima ( na dosta njih)..Ja sam isto radila u ovoj varijanti oblika torte i bio je ukusan kako i mora, okus meda...
ReplyDeleteKolac je zaista jako fin, mekan ko dusa...ma samo se topi!;))) Tebi je predivno uspeo, i sad kad vidim na tvojim fotkicama, dobijem zelju da ga ponovo pravim!;))))
ReplyDeleteDraga Sanja, pa ja naprosto nakon svih komentara u kuvarijacijama koje su imale za temu ovaj medovik moram probati.
ReplyDeleteTi si toliko puno kora složila i djeluje stvarno predivno, svaka čast.
nemam teksta na ovu tvoju izvedbu, predivno si ga napravila, najljepsa izvedba koju sam vidjela!
ReplyDeleteDivan je, stvarno. Meni je odmah izbio na vrh medju omiljenim kolacima. Tvoj izgleda perfektno!
ReplyDelete