Potrebno je:
- 160 ml "aborgio" rize,
- 3 kasike brasna (vrhom pune),
- 1 saka suvih brusnica,
- 1 saka suvih brusnica,
- sok od pola limete,
-1 mala kasicica narendane kore limete,
- 3 kasike smedjeg secera,
- pola male kasicice suvog kvasca,
- 1 jaje,
- 3 kasike kokosa i
- vanilin secer u prahu.
Postupak:
- Skuvati rizu (bitno je da riza poslije kuvanja bude "suva" tj skuvana ali bez viska tecnosti).
- Brusnice isjeckati i natopiti sokom od limete pa ostaviti da odstoji (dok se riza skuva).
- Skuvanu rizu staviti u zdjelu, dodati joj blago umuceno jaje, kokos, brasno, koricu limete, kvasac i secer
pa mjesati dok se sve sjedini.
- Na kraju dodati brusnice i umjesati ih u masu.
- Ostaviti da odstoji nekih 30-40 min.
- Kada masa dovoljno odstoji, mokrom kasikom vaditi masu i spustati u vruce ulje, peci dok ustipci dobiju zlatno zutu boju.
- Na kraju ustipke "bogato" posuti vanilinim secerom u prahu.
Divno ide za dorucak uz solju mlijeka sa aromom vanile. Mmmmmmmm...
mmmm...fantasticno :)
ReplyDeleteZvuči i izgleda mljac!
ReplyDeletePredobro, izgleda super!
ReplyDeletejako mi se svidja ovo, a slikice su predivne!
ReplyDelete