Potrebno je:
- 1 limun,
-1 kasika dijonskog senfa,
-2 kasike svjezih mrvica (moze i suvih),
- 1 kasika sitno nasjeckanog vlasca,
- 40 gr putera (sobne temperature),
- 2 kasike nasjeckanog svjezeg lisca persuna,
- 4 velika bataka (najbolje bi bilo da su ocisceni od kostiju),
- 2 kasike maslinovog ulja,
- 1/4 bijelog vina i
- 250 gr fettuccini paste.
Postupak:
- Narendati malo korice limuna i ostatak limuna isjeci na kriske.
- Pomjesajte limunovu koricu, senf, hljebne mrvice, vlasac, puter i persun.
- Dobijenu masu staviti tj. "nalijepiti" na gornju stranu bataka.
- Batake poredati u posudu za pecenje (predhodno nauljenu), prekriti folijom i peci dok bataci pocnu da rumene (bitno je da budu peceni iznutra).
- Onda dodajte vino, ponovo prekriti folijom i peci nekih 5 minuta a zatim skinuti foliju i ostaviti piletinu u rerni dok fino porumeni.
- Fettuccini pastu skuvati kao sto pise na uputstvu. Ocjediti.
- Pastu staviti na tanjire, preko paste staviti piletinu, zatim zaliti "sokom" u kome se piletina pekla i servirati sa kriskama limuna.
Recept je iz magazina GoodFood.
Mmmm Sanja, kako samo slasno izgleda!!
ReplyDeleteOdlicno! U ovom jelu je spojeno moje omiljeno- limun, piletina i testenina. Bookmarkovano!
ReplyDeleteMmmmmmmmmmmmmljac :)
ReplyDeleteFinoooo....., super pripremljeni pileći bataci , volim , volim :)) I odlično izgleda !!
ReplyDeletetjesteninu obožavam, a još s pilećim batkima, moja kombinacija :)
ReplyDeleteDrage moje dame moram vam reci da su puno boljeg ukusa nego izgleda :-)
ReplyDeleteA i jednostavno je za spremiti. Definitvo dobitna kombinacija :-)