Total Pageviews

Thursday, February 11, 2010

Salata sa bundevom i "haloumi" sirom



Ovo je jako fina salatica koja moze biti posluzena i kao prilog, a ovakvim kao ja :-) moze biti i glavno jelo bez icega drugog.
Lagano, fino i ukusno.



Potrebno je:

-500 gr bundeve (ociscene i tanko nasjecene),
-2 kasike maslinovog ulja,
-1/2 kasike mljevene "chilli" paprike,
-270 gr "haloumi" sira,
-140 gr rukole i mladog spinata i
-40 gr pinjola (pecenih).

-preliv sa senfom
-1 kasika vinskog sirceta (bjelog)
-1 kasika dijon senfa
-2 kasike maslinovog ulja




Postupak:

-Pospricajte bundevu i "haloumi" sir sa maslinovim uljem, dodajte "chilli" papriku i izmjesajte.
Pecite na rostilju ili u tavi 3-5 min sa obje strane dok bundeva i sir dobiju finu zlatnu boju.

-Za preliv,
pomjesajte senf, maslinovo ulje i sirce.

-Preliv izmjesajte sa rukolom i spinatom pa dodajte sir i bundevu.
Pospite przenim pinjolima i posluzite.



Recept je iz magazina "GoodFood".

9 comments: