Total Pageviews

Monday, April 12, 2010

Slani razevi kolac






Potrebno je:
- 100 gr razevog brasna,
- 200 gr mekog bjelog brasna,
- 3 manja kisela krastavca,
- 0,5 dl maslinovog ulja,
- 1 velika kasika smedjeg secera,
- 1 manja kasika soli,
- 2 prstohvata muskatnog oraha,
- 1 manja kasika suvog kvasca,
- 1 kasika suvog persuna,
- (+/-) 1,8dl tople vode i
- 1 i po virsla ili neka fiiiina kobasica ili nesto slicno.







Postupak:


- U posudu staviti brasna, so, kvasac, maslinovo ulje, muskatni orah i narendane kisele krastavce.
- Zamjesiti toplom vodom da se dobije fina mekana (i po malo meckava) masa.
- U podmazan kalup (23x23) staviti dobijeno tijesto i ravnomjerno ga rukama rastjerati po kalupu. ( Ako vam se tjesto bude lijepilo za ruke, namazite ih s malo ulja)
- Virsle ili kobasice isjeci na kolutice, utisnuti ih u tjesto i ostaviti da se malo digne.
- Kada se tijesto diglo, posuti suvim persunom i peci na 170 stepeni dok pocne da rumeni.
- Ispecen kolac, prohladiti isjeci na kocke (tako da u svakoj kocki bude po jedan kolut kobasice ili virsle) i posluziti.

U tijesto mozete staviti malo sira ili dimljene slanine, pecenog luka ili sl.
Ko ne voli razevo brasno moze da koristi samo bijelo.




6 comments:

  1. Baš mi se dopadaju sastojci, a o izgledu da i ne govorim...baš je dekorativan!

    ReplyDelete
  2. Zvuči jako pikantno i fino, volim to!

    ReplyDelete
  3. odusevljena sam i sastavom i izgledom!

    ReplyDelete
  4. Jako zanimljivo, svakako za isprobat.

    ReplyDelete
  5. Mislila sam da sam ostavila komentar jer me je ovaj tvoj slani kolač odmah zaintrigirao. Napravila sam ga, izvrstan je i prevazišao je moja očekivala.

    ReplyDelete
  6. Cosmo, drago mi je da si ga probala a jos draze sto je prevazisao tvoja ocekivanja :-)
    Ja ga radim, obicno, za dorucak i jedemo ga uz jogurt.


    Hvala vam, dame moje drage, na pozitivnim komentarima :-)

    ReplyDelete