Total Pageviews

Monday, October 11, 2010

Kukuruzne tortilje by Maslinka







Ja bas cesto pravim tortilje. Nisu mi nesto naporne niti teske za napraviti a jako ih fino iskoristim i bas su mi prakticne za mnoga jela.






Obicno ih pravim od bjelog brasna ili kombinacije bjelog i integralnog. Ovaj put odluka je pala na kukurzne :-) Imadoh nekog bijelog kukuruznog brasna pa da ga iskoristim a i ovaj Maslinkin recept za kukuruzne tortilje me odavno ceka i zove... i vice....

Nisam ih punila brokolijem kao u njenom receptu (iako bih rado) jer nemadoh brokolija ali par tortilja sam "zastekala" u zamrzivac pa cim brokoli stigne u frizider....






Naime, ja sam tortilje "napunila" svjezom zelenom salatom, popcorn piletinom, paradaizom i tartar sosom. Prava divota...
Tortiljama sam prezadovoljna (s obzirom da sam ih prvi put radila sa kukuruznim brasnom), ma ustalom kao sto sam uvijek i bila prazadovoljna svakim receptom od Maslinke :-)





Ono sto mi se posebno svidjelo kod ovih tortilja je sto nisu ispale krute (s obzirom na kukuruzno brasno jer je meni odnos kukuruznog i bjelog brasna bio 1:1 i ona dodatna kolicina bjelog brasna u receptu meni nije bila potrebna jer mi tijesto uopste nije ispalo mecavo.) vec su bile savitljive i mekane :-)


Preporucujem :-)

6 comments:

  1. nisam radila tortilje doma nikad iako mi se ne čini teško nekako nikad ne dođu na red, imam u planu i kukuruzne a kako vidim ovaj provjeren recept radit ću po ovom (kad dođe red :) )
    divno izgledaju na slici

    ReplyDelete
  2. Pravijo sam tortilje, nikada nisam ovu varijantu od kukuruznjeg brasna izgledaju super...

    ReplyDelete
  3. Hvala ti draga na predivnim recima :)))... Tortilje izgledaju super i jako mi je drago da ti se recept svideo... Kiss :)

    ReplyDelete
  4. Odlične tortilje. Samo me zanima da li je ovo kukuruzno brašno ono sa pijace što prodaju na meru ili neko drugo, pošto piše fino?

    ReplyDelete
  5. :-)
    Jelena, ovo brasno koje sam ja koristila je jako sitno bijelo kukurzno brasno. Izgleda kao i obicno brasno. Nempj se samo zeznuti pa kupiti krupno mljeveno ono tipa kukurznog griza i palente. ja mislim sve sto je sitnije od toga da dolazi u obzir :-) Mislim da takvo brasno imas kupiti u bas svakoj prodavnici.

    ReplyDelete
  6. super si napravila ove tortilje , jako lijepo izgledaju ! i sa punjenjem se slažem :)
    Ja ih nisam do sada sama radila, sve nekako mislim da mi ne bi uspjele,a sada vidim da kažeš da ih je poprilično jednostavno napraviti. Možda se i ja odvažim na isprobavanje.

    ReplyDelete