Total Pageviews

Wednesday, February 9, 2011

Piletina sa cilijem - Chilli chicken stir-fry





Potrebno je:

- 1/3 solje indijskog orascica,
- malo ulja od kikirikija,
- 500 gr pilecih grudi isjecenih na tanke trake,
- 1 srednja glavica crnog luka,
- 1 manji cvijet brokolija,
- 1 srednja crvena paprika isjecena na trake,
- 1/2 solje svjezeg lisca bosioka i
- 1 crvena ljuta papricica sitno nasjeckana.


Ljuti soja sos- chilli soy sauce:

- 1/4 solje soja sosa,
- 2 kasike smedjeg secera,
- 2 cena bijelog luka,
- 3 cm dug komad korijena djumbira ( narendanog) i
- 1 crvena ljuta papricica sitno nasjeckana.






Postupak:
-Prvo napravite ljuti soja sos, tako sto cete sve sastojke dodati u jednu posudu, dobro izmjesati i staviti u stranu.

-Zagrijte vok ili tavu.
- Proprzite indijski orah oko 3 minuta, pa ga izvadite i stavite na stranu.
- Dodajte 2 kasike ulja, przite po 1/3 piletine oko 2 minuta, pa i piletinu izvadite u neku drugu posudu i stavite na stranu.
-Kada zavrsite sa piletinom dodajte jos dvije kasike ulja, zagrijte, dodajte luk i przite ga 1 minut.
Zatim dodajte brokoli a nakon jos jednog minuta dodajte i papriku. Sve dobro izmjesajte, vratite piletinu u vok i dodajte i ljuti soja sos.
- Przite jos minut-dva, dobro izmjesajte da se ukusi prozmu pa smaknite sa vatre.
- Na kraju dodajte i bosiok i indijski orah.



Posluzite uz kuvanu (jasmin) rizu.




Recept je iz magazina "Super food ideas".

7 comments:

  1. Fantastično ti je ovo jelo :) a fotke jako lepeeeee.... :)

    ReplyDelete
  2. ovakve kombinacije za mene uvijek i svugdje.. prefino

    ReplyDelete
  3. kombinacija za mene, odlične fotke

    ReplyDelete
  4. Fotke su ti bas lepe! A i jelo mi je bas ok, po mom ukusu...

    ReplyDelete
  5. Aj, kako mi treba ovakav rucak danas! A tako mi je mrsko da kuvam :( Al zato sam napravila keksica za armiju! To mi nije mrsko! Ccc!
    Divne su ti fotografije!

    ReplyDelete
  6. kakve divne fotografije!!!A tek ručak:))

    ReplyDelete
  7. Lepo izgleda, volim jelo pravljeno u Wok...

    ReplyDelete