Total Pageviews

Friday, April 1, 2011

Poluintegralna Focaccia sa mini paradaizicima







Potrebno je:

-Za tijesto;
- 150 gr integralnog brasna,
- 150 gr bijelog brasna,
- 2 kasike maslinovog ulja,
- 1 mala kasika suvog kvasca,
- 1 mala kasika smedjeg secera,
- dva prstohvata soli i
- 2 dl tole vode.

-Za preko tijesta
- 0,5 dl maslinovog ulja,
- 10-ak mini paradaizica,
- svjeza majcina dusica (timjan) i
- malo krupne morske soli.






Postupak:

-U dublju posudu staviti obje vrste brasna i so.
- U toplu vodu dodati kvasac, secer i maslinovo ulje pa time zamjesiti tijesto.
- Tijesto prekriti cistom kuhinjskom krpom i ostaviti da malo odmori na tolpm mjestu.
- Upaliti rernu na 180 stepeni.

-Nakon 15-ak min, tijesto premjestiti u kalup za pecenje, rasporediti ga u kalup, preliti sa 0,5 dl maslinovog ulja pa "nabockati " prstima.
- Paradaizice presjeci na pola, pa ih rasporediti po tijestu, a zatim izmedju paradaizica poredati grancice majcine dusice (timjana) i posuti morskom solju.

-Opet prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da odmara dok se tijesto pocne dizati.
- Zatim ga staviti u rernu i peci dok blago porumeni.





9 comments:

  1. Skoro sam počela da pravim fokače i jako mi se dopadaju. Idealna grickalica za goste kada nema ničega u frižideru.

    ReplyDelete
  2. ova focaccia stvarno odlično izgleda! jako volim ovakve pogače

    ReplyDelete
  3. Krasno izgleda, a vjerujem i da je jako ukusna. :)

    ReplyDelete
  4. una vera squisitezza!buona domenica!!baci!

    ReplyDelete
  5. Obozavam focaccie, a ona tvoj prva fotka me je bacila u trans:)

    ReplyDelete
  6. Ja volim foccacie, baš sam danas napravila jednu jer smo zaboravili kupiti kruh ;)

    ReplyDelete
  7. obožavam, predobro izgleda

    ReplyDelete
  8. Kod mene je focaccia jednom sedmicno na meniju :-) Obozavam ih.
    Hvala na pozitivnim komentarima :-)

    ReplyDelete