Total Pageviews

Monday, May 2, 2011

Pogaca od vrhnja i suvog voca by Sanela Mallory i Kukubara iz Karry Valley Resort-a






Vec duzi period po frizideru mi se "vuce" odredjena kolicina mjesavine suvog i kandiranog voca. S obzirom da ja i nisam neki ljubitelj toga, jako rijetko spremam takve recepte i nikako da pronadjem nesto zanimljivo i utrosim ih.
E onda je osvanuo ovaj recept za pogacu na Sanelinom blogu i ja sam znala da je to TO. Recept mi se ucinio jako zanimljiv i primamljiv, i idealan za moje voce koje je camilo i cekalo u frizideru da nadje svoje mjesto u nekom lijepom i ukusnom recepticu :-)






Napravila sam pogacu noc prije nego sto smo krenuli na mini vikend odmor u Karry Valley Resort, zapakovala je i ponijela da nam posluzi kao dorucak ili uzina.
Pogaca je bila meka i izdasna, ukusna i jako fina. Svima se svidjela. Tijesto je bilo fantasticno i odrzalo je svjezinu i mekocu par dana. Prezadovoljna sam i sigurno cu je opet praviti.









Pogaca je toliko bila dobra da je, dok smo sjedili i jeli ju na terasi kolibe, priletila jedna Kukubara i bez imalo straha prisla tanjiru sa pogacom. Predpostavljamo da ju je privukao jako lijep miris ove pogace :-)






9 comments:

  1. Draga Sanja, hvala na prekrasnom postu! :)Slike su fenomenalne, pogača izgleda kao kolač (mmmh) a kukubara totalna simpa ;) Nadam se da ste se lijepo proveli u Karry Valley Resort-u!

    ReplyDelete
  2. krasne sličice iz prirode, i super je ova pogača :)

    ReplyDelete
  3. Sjajne slike!!!A i pogaca je divna,stvarno je treba probati!!

    ReplyDelete
  4. Kukabaru su mi roditelji kupili(ne pravu) prilikom posete Australiji.Uvek sam je volela i evo sad se moja cerka igra sa njom.pogaca odlicno ide uz ovaj ambijent.Inace ptice obzoavam u prirodi i uskoro postavljam post o poseti ejdnom pticjem ostrvu ovde.Pozdrav

    ReplyDelete
  5. Kakva krasna ptica!
    Prava mama koja nosi i kolače u prirodu. Za svaku pohvalu!

    ReplyDelete
  6. krasne fotke, jako si to lijepo iskombinirala sa ovom predivnom prirodom!

    ReplyDelete
  7. Drago mi je da ste proveli lijepi vikend, imali ste i posjetu ove krasne ptice. Vjerujem da ju je pogača privukla, odlična je definitivno !

    ReplyDelete
  8. Drago mi je da vam se pogača svidjela:) Sigurno ste lijepo uživali u prirodi (uz, naravno, pogaču:)
    Ja nisam ljubitelj slatkog dizanog tijesta pa sam jednom po uzoru na taj recept napravila slanu varijantu - i otada sam ju radila češće nego slatku, baš unosim post koji namjeravam dovršiti i objaviti idućih dana:)

    ReplyDelete
  9. Drago mi je da vam se svidjaju slike :-)
    Tanja, super smo se proveli.
    Dzoli, jedva cekam post o tome ostvru ptica. ja ih obozavam i imama jako puno njihovih fotografija.
    Sanela, nadam se da ce me i ta slana verzija oduseviti. Ko zna koju zivotinju ce njen miris primamiti :-)
    Puno pozdrava za sve.

    ReplyDelete