Total Pageviews

Saturday, March 19, 2011

Jogurt pita sa mesom









Potrebno je:

- jedno pakovanje kora za pitu,
- 500 gr mljevenog mesa,
- 100 gr svjezeg sira,
- 100 ml kisele pavlake,
- 1 l jogurta,
- pola glavice crnog luka,
- 2 kom jaja,
- pola kesice praska za pecivo i
- malo soli.






Postupak:

- Dobro umutiti jaja, zatim dodati pavlaku, jogurt, prasak za pecivo i so pa sve dobro izmutiti.

- U mljeveno meso sitno nasjeckati crni luk, pa proprziti. Zaciniti po zelji.

- Kore podjeliti na dva jednaka dijela.

- Uzimati po jednu koru, prepoloviti je, zguzvati, pa umociti u jogurt smjesu (nema potrebe pretjerano namakati) i slagati u podmazan kalup za pecenje.
- Postupak ponavljati dok utrosite jednu polovinu kora.

- Kada je jedna polovina kora utrosena, preko toga namrviti sir i rasporediti mljeveno meso, a zatim preko mesa opet redati kore namocene u jogurt smjesu, dok ne utrosite i drugu polovinu.

- Ako vam ostane smjese, prelijte je preko pite i stavite da se pece na srednjoj temperaturi dok fino porumeni.



8 comments:

  1. kako primamljivo izgleda ova pita!

    ReplyDelete
  2. semplicemente deliziosa!complimenti!

    ReplyDelete
  3. Fantastično, fotke su ti super!

    ReplyDelete
  4. Mmm, e ovo je nešto po mom guštu, odlično!

    ReplyDelete
  5. Odlicna pita! Obozavam ;)
    I slike su prekrasne!

    ReplyDelete
  6. Pa ko ne bi jelo tako nesto, super. Pozdrav...

    ReplyDelete
  7. Jogurt pita bez jogurta?Pita je inače odlična, dodala sam onaj preskočeni 1l jogurta.

    ReplyDelete
  8. Bravo Veras :-) Ne mogu da vjerujem da sam zaboravila napisati jedan od glavnih sastojaka. Odoh odmah dopisati.

    ReplyDelete