Total Pageviews

Sunday, March 13, 2011

Classic Car Show - Whiteman Park- Perth



Da sam neki strastveni zaljubljenik i vrsni poznavalac Oldtime- ra, nisam, ali ne mogu vam opisati kako sam bila ushicena samom pomisli da cu prisustvovati nekoj smotri, odnosno izlozbi te vrste.







Bila je velika guzva i velika vrucina.
Teren za parkiranje bio je zuzet kilometrima okolo, i od mjesta gdje smo se parkirali do izlozbenog terena smo pjesacili jako dugo. U tome momentu je na trenutak splasnulo moje ushicenje jer me je sunce ubijalo i nemilosrdno przilo a i imali smo malo dijete uz sebe, sto je dodatno komplikovalao stvari.








Ali svo ushicenje se ponovo vratilo kada smo stigli u centar desavanja :-) Bilo mi je prosto nevjerovatno vidjeti toliko starih automobila na jednom mjestu, a jos nevjerovatnije kako su bili "ulickani" i koliko su dobro i ocuvano izgledali. Veci dio ovih automobila je u privatnoj svojini vrsnih poznavalaca i ljubitelja "Oldtime"- ra i uglavnom su u voznom stanju.







Nase razgledanje je trajalao pola dana :-0 I u stilu vrsnih eksperata smo hodali okolo, zavirivali, iscitavali informacije, zapitkivali...









Vidjeli smo mnogo zanimljivih automobila, sa zanimljivim pricama .
Odlicno utrosena polovina dana :-) definitivno.

3 comments:

  1. Bas lijepo. Gdje je odrzana izlozba? I mi smo pomalo zaljubljeni u nasu crvenu Bubu WV :)

    ReplyDelete
  2. Sandra izlozba je bila u Zapadnoj Australiji u Pertu. Odrzava se svake godine u Martu. I ja jako volim Bube :-)

    ReplyDelete